Портативний обігрівач електричний – корисний агрегат у холодні зимові дні

Коли настає осінь, а потім і зима, у квартирах та котеджах стає холодніше. Щоправда, більшість житлових багатоквартирних будинків підключено до централізованого опалення, проте воно включається та вимикається за графіком, встановленим місцевою владою.

Крім того, багатьом людям похилого віку може бути холодно і тоді, коли опалення включене. Тому багато років є попит на портативний обігрівач електричний, здатний додатково обігрівати квартиру.

Портативний обігрівач електричний

Часто переносні обігрівачі купують для обігріву тих приміщень, де центральне опалення відсутнє:

  • гаражів,
  • підсобок,
  • побутівок,
  • навіть курників.

Переносні обігрівачі допомагають забезпечити локальне обігрів у приміщеннях, зігріваючи чутливих до холоду людей. Більшість таких агрегатів працюють від електрики, деякі функціонують на газі. Такі компактні опалювальні прилади можуть відрізнятись один від одного габаритами, потужністю, дизайном та кількістю корисних функцій.

Класифікація опалювальних агрегатів

Переносні опалювальні агрегати можна умовно поділити:

  1. масляні обігрівачі,
  2. інфрачервоні обігрівачі,
  3. електричні тепловентилятори,
  4. електричні конвектори.

Масляні обігрівачі відрізняються великою вагою, великими розмірами, але прийнятною ціною та придатністю для тривалого обігріву.

Інфрачервоні обігрівачі поділяються на кілька різних типів залежно від конструкції та деяких особливостей функціонування. Такі вироби бувають не тільки переносними підлоговими, але й настінними та стельовими. Основною перевагою інфрачервоних обігрівачів є майже миттєве досягнення ними робочого режиму.

Важливо – такі інфрачервоні агрегати не нагрівають повітря, а безпосередньо предмети інтер’єру. Тому, можливо, створюють менше тепла у кімнаті, ніж інші види опалювальних пристроїв.

Оперативний і рівномірний прогрів приміщення можуть забезпечити і електричні тепловентилятори — недоліками їх є хіба що монотонний шум і запах горілого пилу, що часто утворюється в приміщенні. Вони не підходять для цілодобової експлуатації через можливість перегріву двигуна, тому потребують періодичного відпочинку.

обігрівач електричний

Непоганою альтернативою їм є електричні конвектори, нагрівачі в яких бувають голчастими, трубчастими та монолітними. Купити одне з таких переносних джерел опалення імпортного виробництва, в Україні можна лише за дві-три тисячі гривень.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Алина Орлова / автор статьи
«Странно говорить о дискриминации и ущемлении прав в век вроде бы полного принятия и толерантности» — так начинается история информационного портала «ВIЧЕ».
VICHE
https://teleportrooms.com/